Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Συνθέτω το παζλ και ελέγχω τις γνώσεις μου!

Τα ψηφιακά μου δευτεράκια έβαλαν τα γιορτινά τους και ανυπομονούν για τα Χριστούγεννα, την πιο όμορφη και λαμπερή γιορτή του χρόνου που μακάρι να γεμίσει όλους τους ανθρώπους με πολύ ευτυχισμένες στιγμές...Η μέρα μας άρχισε όμορφα, για την ακρίβεια, την πρώτη ώρα είχαμε εικαστικά με την κυρία Ιωάννα και τη δεύτερη αρχίσαμε το μάθημά μας. Έχουμε ολοκληρώσει το κεφάλαιο "Είμαστε έτοιμοι" και σήμερα θελήσαμε να κάνουμε μία μικρή επαναληψούλα σε όλα τα γραμματικά φαινόμενα που συναντήσαμε και να γράψουμε μερικά σημειωματάκια, μια και το διδαχθέν κειμενικό είδος της ενότητας ήταν το σημείωμα. Σκεφτόμουν χθες πως θα μπορούσαμε να το πραγματοποιήσουμε αυτό...Βρήκαμε όμως παιχνιδιάρικη ιδέα!!Δημιουργήσαμε μεγάλα κομμάτια παζλ με απλά χρωματιστά χαρτάκια Α4 και επάνω γράψαμε διάφορες ασκησούλες. Τα παιδάκια έπρεπε να λύσουν σωστά τις ασκήσεις και να τοποθετήσουν τα κομμάτια με τέτοιο τρόπο που να ολοκληρώνεται το παζλ και τα μέρη του να ταιριάζουν ακριβώς. Παρακάτω φαίνεται το πριν και το μετά από την παρέμβαση και εργασία των παιδιών. Νομίζω τα κατάφεραν μια χαρά!!

Τα κομμάτια του παζλ κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του


Λύνουμε τις ασκησούλες με την ομάδα μας και κολλάμε το κομμάτι στον πίνακα

Γράφουμε και μία μικρή περιληψούλα

Συμληρώνουμε τα κενά των προτάσεων

και αλφαβητική σειρά χωρών

Βάζουμε διαλυτικά

Ένα σωρό κομμάτια στον πίνακα...


Συναρμολογούμε τα κομμάτια...

Τα συνδέσαμε νομίζω μια χαρά!




Η Τόνια μου μεγαλούργησε πάλι!!Γραμματική σε λουλουδένιο σκηνικό!!

Χριστουγεννιάτικες εργασίες για τους γρήγορους και προπαίδεια!

Ολοκληρώσαμε την ενότητα με την τελευταία άσκηση του τετραδίου εργασιών!Εδώ από το συννεφάκι, τη Νεφέλη μου!
Στη συνέχεια μπήκαμε δειλά δειλά στο 8ο κεφάλαιο όπου οι φίλοι μας είναι στην τελική ευθεία για την ονειρεμένη Χωχαρούπα! Εκεί συναντούν έναν κύριο που μιλάει χρησιμοποιώντας γλωσσοδέτες! Διαβάσαμε πολλές φορές και με εναλλαγή ρόλων το διάλογο και πραγματικά γελάσαμε πολύ με τους γλωσσοδέτες του κατοίκου της Λιλιμέρας, αφού άλλους μπορούσαμε να τους πούμε σωστά  και σε άλλους κάναμε λάθος! Μάλιστα διαβάσαμε και άλλους γλωσσοδέτες και πραγματικά μπερδέψαμε τη γλώσσα μας!!Βρήκαμε αρκετούς από εδω:από τα αγαπημένα παιδικά!



Κάναμε και μία διαγνωστική αξιολόγηση στη γραμματική της ενότητας και στο ρήμα "εγώ είμαι". Ο Γιωργάκης μας βοήθησε να το ξαναθυμηθούμε!

Κάναμε και μία πολύ εύκολη χριστουγεννιάτικη κατασκευούλα γιρλάντα με απλό φύλλο Α4. Παρακάτω ακολουθούν οδηγίες κατασκευής με φωτογραφίες που βγάλαμε στο σχολείο:

Παίρνουμε ένα απλό φύλλο Α4 λευκό, στο οποίο τα παιδάκια μπορούν να καλύψουν με χρώματα όλη την επιφάνειά του.

Το τσακίζουμε στη μέση

Με ένα μολύβι φτιάχνουμε τη γραμμή όπως τη βλέπουμε. Στη συνέχεια με ένα ψαλίδι κόβουμε επάνω στις γραμμές.

Δημιουργείται το παραπάνω σχεδιάκι!

Κάνουμε φυσαρμόνικα

 Τσακίζουμε στη μέση στο πάνω μέρος. Πιάνουμε τις δύο ακρούλες και τις συρράπτουμε!Δημιουργούμε έτσι ένα δεντράκιαπό χαρτί!


Ας δούμε πώς δούλεψαν τα παιδιά:














Στο τέλος παίρνουμε όλα τα δεντράκια, ανοίγουμε μία τρύπα στην κορυφή τους και τα περνάμε μέσα από μία κορδέλα. Έτσι έχουμε φτιάξει μία πολύχρωμη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα!!




Εμείς την κρεμάσαμε στο κάτω μέρος του πίνακά μας!

Στη Μελέτη Περιβάλλοντος συνεχίζουμε να μιλάμε για τη συνοικία μας και για τις διάφορες υπηρεσίες που τη συνθέτουν για να εξυπηρετούν και να διευκολύνουν τη ζωή του πολίτη! Εδώ είναι μερικά από αυτά που έχουν δημιουργήσει τα μηθητάκια μου!
Εργασία του βιβλίου μας

Ομαδική κατασκευή "Η συνοικία μου" με παραγωγή γραπτών προτάσεων

  1. Στο βιντεάκι τα παιδάκια τραγουδούν ένα τραγουδάκι από το περσινό μας βιβλίο που έχει τίτλο: "Ανεβαίνω στη μηλιά". Σήμερα στο φυλλάδιο με τους γλωσσοδέτες το περιελάμβανε, το ξαναθυμήθηκαν και το τραγούδησαν! Το κουνημένο βίντεο είναι επειδή η κυρία κουνιέται στο ρυθμό της όμορφης μελωδίας των παιδιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album