Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Βρίσκουμε κι εμείς αινίγματα!!

Είμαστε πραγματικά μία ανάσα από τη Χωχαρούπα, τη χώρα που επιθυμούν όλα τα παιδιά! Όταν  φτάσουμε θα σταματήσουμε, θα κάνουμε πολλές επαναληψούλες σε ό,τι έχουμε συναντήσει και από το επόμενο έτος θα μπούμε και στο νέο τεύχος της Γλώσσας, έτοιμοι για νέες περιπέτειες! Σήμερα κάναμε μία στάση στη χώρα των αινιγμάτων, όπου οι ήρωες θα έπαιρναν σωστές οδηγίες να φτάσουν στον προορισμό τους με τον όρο να απαντήσουν σωστά σε ένα σωρό αινίγματα! Το πέρασαν το στάδιο με μεγάλη επιτυχία αφού έδωσαν όλες τις απαντήσεις! Και κάπου εδώ ξεκινά το δικό μας το παιχνίδι που δεν ήταν άλλο από το κουτί των χριστουγεννιάτικων αινιγμάτων! Πήρα ένα στολισμένο με απλή τεχνική ντεκουπάζ κουτάκι,έβαλα μέσα διάφορα αινίγματα που θυμόμουν, καθώς και άλλα πολλά που βρήκα από τα αγαπημένα παιδικά και τα πήγα στο σχολείο. Κάθε παιδάκι έπρεπε να πάρει από το κουτάκι ένα αίνιγμα εκπροσωπώντας την ομάδα του και να βρει τη λύση. Όποιος ήταν τυχερός και το έβρισκε αναλάμβανε να το ζωγραφίσει κιόλας! Η συμμετοχή ήταν πολύ ενθουσιώδης και οι απαντήσεις κάτι περισσότερο από ανατρεπτικές!

















Με τις λεξούλες που είχαμε για ορθογραφία(λέξεις με συμφωνικά συμπλέγματα) φτιάξαμε όμορφα κειμενάκια ή όμορφες προτασούλες στα τετράδιά μας, χωρίς να διορθώσουμε πολλά πραγματάκια, επιμείναμε όμως στη χρήση των εισαγωγικών ,(γιατί καποια παιδάκια χρησιμοποίησαν ευθύ λόγο) και στη σωστή τοποθέτηση της τελείας όταν η πρόταση είχε ένα πλήρες νόημα.







Όταν μάλιστα φτάσαμε στα Μαθηματικά μας εκεί κάναμε και τη συμφωνία μας:Να είμαστε πολύ συνεργάσιμοι για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το μάθημά μας(το τελευταίο επαναληπτικό για το α' τεύχος του τετραδίου εργασιών) για να πάρουμε το νέο τεύχος. Κάθε τι καινούριο αρέσει πολύ στα παιδάκια και ανυπομονούν!Αφού μοιράσαμε τα νέα τεύχη, μπηκαμε στο μάθημα 16 και ανακαλύψαμε πολλά γεωμετρικά μοτίβα. Νομίζω πως οι μαθητές είναι πολύ εξοικειωμένοι στα μοτίβα κάθε είδους γιατί έρχονται σε επαφή με αυτά από πολύ μικρή ηλικία και τα συναντούν στην καθημερινότητά τους. Το σημερινό μάθημα ήταν αρκετά εύκολο και όλα σχεδόν τα παιδάκια βρήκαν τον κανόνα με τον οποίο έπρεπε να συνεχίσουν το μοτίβο. Μάλιστα επεκτείναμε τις δραστηριότητές αμας και στο τετράδιο μαθηματικών μας, όπου ζωγράφισα στο καθένα από ένα φόρεμα ή μία μπλούζα με διάφορα σχεδιάκια, όπου έπρεπε να ακολουθήσουν ένα μοτίβο ζωγραφίζοντάς τα. Ορίστε λοιπόν πως οργανώσαμε τη δραστηριότητα:





Και επειδή τα κάναμε γρήγορα όλα αυτά και μετά ακολουθούσε η Μελέτη μας είχαμε και την καθιερωμένη ελεύθερη ώρα των Μαθηματικών, όπου κάθε παιδάκι μου φέρνει το τετράδιό του και του βάζω διάφορες ασκησούλες (προσθεσούλες, αφαιρεσούλες, λίγη προπαίδεια, ό,τι αρέσει στο κάθε παιδάκι και θεωρεί πως μπορεί να το ολοκληρώσει με επιτυχία). Η ώρα αυτή νομίζω πως είναι πολύ δημιουργική και τα παιδιά την αγαπούν ειδικά αν ζωγραφίσω και διάφορα σχεδιάκια μαζί με τις ασκησούλες.




Ο ζήλος είναι τόσο μεγάλος που συνεχίζουν το γράψιμο και στα διαλείμματα!Εδώ με βοηθειούλα!Δεν θα μπορούσα να χάσω το στιγμιότυπο και την ελπίδα που γεννιέται βλέποντάς το!



Οι ασκήσεις πλέον μέσα στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album