Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Οι τελευταίες μας δραστηριότητες!

Αγαπημένο μου γλυκό ιστολόγιο, το ξέρεις ότι για δύο χρόνια ήσουν η παρεούλα μου που μαζί συζητούσαμε για τις εργασίες και τα κατορθώματα των μικρών μου μαθητών; Συνταξιδέψαμε μαζί δύο υπέροχα χρόνια, τότε που τα μαθητάκια μου ήταν πρωτάκια και μαζί μάθαμε να διαβάζουμε, να γράφουμε, να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε. Περάσαμε τόσες δυσκολίες, αλλά η πίστη και η ελπίδα ποτέ δεν μας έκαναν να απογοητευθούμε, είχαμε πάντα ένα στόχο και προσπαθούσαμε να τον προσεγγίσουμε. Πολλές φορές δυσκολευτήκαμε, κουραστήκαμε, αλλά συνέβαιναν καθημερινά τόσα πολλά θαύματα που μας έδιναν δύναμη! Σε αγάπησα τόσο πολύ ηλεκτρονικό μου ημερολόγιο, αγάπησα τα μικρά πρωτάκια και μετά δευτεράκια και μαζί με εμένα σε αγάπησαν και πολλοί άλλοι, συνάδελφοι, δάσκαλοι και μη, που πάντα έβρισκαν έναν τόσο καλό λόγο να πουν!!!! Και πάντα εμείς παίρναμε δύναμη και συνεχίζαμε!!
 Και σήμερα θέλω τόσα πολλά να γράψω, αλλά ο χρόνος είναι τόσο λιγοστός!! Θελω να ανεβάσω φωτογραφίες από παραστάσεις και συμμετοχές των μικρών μας, αλλά θα γράψω πρώτα για τις δραστηριότητές μας μέσα στην τάξη μας! Έχουμε ήδη ολοκληρώσει το σύνολο των μαθημάτων μας, τόσο στη Γλώσσα, όσο και στα Μαθηματικά, ενώ επεξεργαστήκαμε και κάποια βασικά κεφάλαια της Μελέτης Περιβάλλοντος. Στη Γλώσσα μας ζωγραφίσαμε όμορφες καλοκαιρινές εικόνες, αφού τα ποιήματά μας στο τέλος του κεφαλαίου μας θύμισαν τη γλύκα και τις χάρες του καλοκαιριού. Στα Μαθηματικά μας μιλήσαμε για τις παράλληλες και κάθετες ευθείες και για τους τετραψήφιους αριθμούς, μάθαμε για την αξία της θέσης τους, συγκρίναμε, τους τοποθετήσαμε στον άβακα. Τα παιδάκια δε δυσκολεύτηκαν, γιατί κάθε τι καινούριο τους τραβά το ενδιαφέρον! Στη Μελέτη μιλήσαμε για τον κυκλο του νερού και μάλιστα αναπαραστήσαμε τον κύκλο του νερού στη φύση και η οπτικοποίηση μας έκανε να καταλάβουμε το θαυμαστό δώρο της φύσης για το περιβάλλον και τον άνθρωπο!Και αφού φτάσαμε μέχρι εδώ, μιλήσαμε και για τις τρεις καταστάσεις της ύλης, ταξινομώντας διάφορα σώματα σε στερεά, υγρά και αέρια. Γλυκά μου δευτεράκια που του χρόνου θα πάτε τρίτη, ευχαριστώ για κάθε ώρα μαθήματος, μαζί σας έπαιξα, έμαθα και διασκέδασα!





























1 σχόλιο :

Ιωάννα είπε...

Ελένη μου , πόσο σε νιώθω! Σας ευχαριστούμε φίλοι μας για τα δυο χρόνια που συμπορευτήκαμε! Ανεκτίμητη η αξία της αλληλεπίδρασής μας! Σας αγαπάμε πολύ!

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album