Σελίδες

πως φτιαχνω blog

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Γκ ή γγ, παραμύθια και ζωγραφική θα μου λύσουν την απορία στη στιγμή!




Αγαπημένο μου ιστολόγιο, ξέρουμε ναι... χαθήκαμε, αλλά κάθε μέρα ενέργεια να έχουμε να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή με τόσες υποχρεώσεις που μας γεννιούνται και πού χρόνος για να γράψουμε εδώ τις νέες μας περιπέτειες! Σήμερα θα γράψουμε αποκλειστικά για τα μικρά μου πρωτάκια και τον τρόπο με τον οποίο μάθαμε το νέο μας γραμματάκι, τη νέα αγαπημένη μας παρεούλα που δεν είναι άλλο από το γγ ή μήπως το γκ; Αρχικά μπερδευτήκαμε λίγο, στη συνέχεια όμως το βρήκαμε και όλα πήγαν καλά, γιατί όλες τις λεξούλες τις γράφαμε μόνο με το ένα. Αρχικά ονομάσαμε το γκ, γκ του Καραγκιόζη και το γγ, γγ του αγγέλου για να μπορούν να το συνδυάζουν και οπτικά τα παιδάκια.

Στη συνέχεια ξεχωρίσαμε τις λεξούλες σε αυτές που γράφονται με γγ και σε αυτές που γράφονται με γκ γράφοντάς τις σε μικρά χαρτάκια με διάφορα χρώματα. Πήραμε την κάθε κατηγορία ξεχωριστά και μαζί με τα παιδάκια φτιάξαμε αυτοσχέδια πραμυθάκια δικής τους έμπνευσης για την κάθε μια ξεχωριστά. Βέβαια στη δημιουργία του παραμυθιού συμμετείχαν και τα μεγάλα μας παιδάκια αποδεικνύοντας ότι είναι καταπληκτικοί παραμυθάδες!











Επιπλέον ένας πολύ όμορφος και δημιουργικός τρόπος για να θυμόμαστε πότε μία λεξούλα γράφεται με γγ και πότε με γκ είναι και η δημιουργία ενός μικρού λεξικού, στο οποίο τα παιδάκια γράφουν τις λεξούλες, τις εικονογραφούν και τις χρωματίζουν, κάτι που είχαμε κάνει με τα ψηφιακά μου πρωτάκια, όπου το καθένα δημιούργησε το δικό του λεξικό με τέτοιες λεξούλες. Τα παραμυθάκια επίσης είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος γρήγορης απομνημόνευσης, όπου τα δημιουργούν τα ίδια τα παιδιά και πραγματικά έχουν τόσο αστείο περιεχόμενο, όπως αυτό που είχαμε συγγράψει 2 χρόνια πριν, το παραμύθι του σπαγγοραμένου συγγραφέα!















Και το παραμυθάκι μας σε ψηφιακή μορφή εδώ:












 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το μήνυμά μας-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

χιονανθρωπάκια

χιονανθρωπάκια

Τι εχουμε εδω;

2015-16 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου α'-στ' τάξη 2014-15 Αγίου Βαλεντίνου Ανθολόγιο Ανθολόγιο Β' τάξη Αποκριάτικες κατασκευές Απόκριες Βιογραφικό βραβειάκι Γιορτή της μητέρας Γλώσσα Α' τάξη Γλώσσα Α΄τάξη Γλώσσα Β τάξη Γλώσσα Β' τάξη γραμματάκια διακόσμηση τάξης Διδακτικά σενάρια Β΄επιπέδου διδακτικό υλικό δράσεις δράσεις Β' δράσεις Β' τάξη Δραστηριότητες καραναβαλιού Εικαστικά Β' τάξη Εικαστικά ΣΤ' τάξη εκπαιδευτικά παιχνίδια εμβολιασμός επέτειοι Ζωγραφική Η δασκάλα γράφει... ημέρα ενδοσχολικής βίας καινοτόμα προγράμματα καλοκαιρινή γιορτή κατασκευές Β' τάξη Μαθηματικά Μαθηματικά Β' τάξη Μελέτη Περιβάλλοντος Μελέτη Περιβάλλοντος Β' τάξη Μουσική Μουσική με εικόνες Παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου παγκόσμιες ημέρες Πανελλήνια ημέρα ενδοσχολικής βίας παραγωγή γραπτού λόγου παραγωγή γραπτού λόγου Β' τάξη Πάσχα πασχαλινές δραστηριότητες περιβαλλοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Πολυτεχνείο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά Σενάρια διδασκαλίας Σχολικός αθλητισμός τέλος σχολικής χρονιάς Τρεις Ιεράρχες Φθινόπωρο 2015 Φιλαναγνωσία Φιλαναγνωσία Β' τάξη Φυσικά Στ' τάξη χειροτεχνίες Χριστούγεννα Χριστουγεννιάτικες κατασκευές Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016 Comenius

Ετικέτες

όμορφες μουσικές

photos

Visit My Photos - 13 Pics
My Album